Woonwensen inventariseren

21 april '16

De laatste jaren zijn de mogelijkheden voor de herinrichting van het terrein van verzorgingshuis De Goede Ree uitgebreid verkend. Inmiddels heeft BPD in samenspraak met de gemeente Goeree-Overflakkee de eerste plannen gemaakt voor een nieuwe woonomgeving. Om de ontwikkeling van het gebied goed aan te laten sluiten bij de woonwensen van woningzoekenden in de omgeving wordt nu een enquête gehouden.

Inbreng is welkom

In de voorlopige plannen van De Goede Ree staan verschillende woningtypen. Zo komen er naast rijwoningen en appartementen ook 2-onder-1-kapwoningen en villa’s. Met de inbreng van belangstellenden kan BPD de nieuwe levensfase van het terrein nog beter ontwikkelen. Woonwensen worden geïnventariseerd via het invullen van de enquête. Het is niet meer mogelijk om deze in te vullen. 

Unieke locatie met historie

De historie, de ligging en de omvang van het gebied zorgen voor unieke mogelijkheden. Het gaat immers om een locatie centraal gelegen in het dorp Sommelsdijk, omringd door voorzieningen en op een steenworp afstand van het Haringvliet. In de plannen wordt met respect omgegaan met de historie van de locatie. De waardevolle elementen van het verzorgingshuis, zoals de karakteristieke voorgevel en de pilasters blijven behouden in de nieuwe plannen.

Impressie De Goede Ree

Bevordering van de zorg op Goeree-Overflakkee

Het verzorgingshuis De Goede Ree heeft sinds de jaren ’50 gepaste huisvesting geboden aan vele ouderen uit Sommelsdijk en Middelharnis. Als gevolg van de veranderende vraag naar zorg is in de nabijheid het geheel nieuwe zorgcentrum “Nieuw Rijsenburgh” gerealiseerd. De locatie van De Goede Ree is hierdoor vrijgekomen voor herontwikkeling. Door de nauwe samenwerking met Curamare komt de ontwikkeling van deze locatie ten goede aan de zorg op Goeree Overflakkee. Curamare is namelijk in 2010 met BPD overeengekomen dat de gronden van De Goede Ree na sloop van het gebouw worden overgedragen aan BPD.

Meepraten over het plan? Vul de enquête in
Vragen? Neem contact op