Energieneutraal wonen in fase 2a

26 mei '21

Steeds meer woningen zijn energieneutraal oftewel BENG 2 = 0, zo ook de woningen in De Goede Ree fase 2a. Maar wat betekent dat eigenlijk? En - misschien nog wel belangrijker - wat levert het jou op? We vertellen je hier graag wat meer over.

image alt

Wat is een energieneutrale woning?

BENG stelt vanaf januari 2021 dat iedere (nieuwe) woning in Nederland bijna helemaal of helemaal zelf zijn energie voor warmte en elektriciteit moet kunnen opwekken. Goed nieuws! De nieuwbouwwoningen in dit project voldoen aan BENG. BENG 2 is zelfs 0, oftewel de woning is energieneutraal en daarmee is de energierekening een stuk lager dan bij een andere nieuwbouwwoning. Een energieneutrale woning houdt in dat de energie die je huis verbruikt en de energie die je opwekt nagenoeg gelijk zijn. Met onder meer goede isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming zorg je voor een verminderde CO2 uitstoot en daarnaast worden jouw energiekosten flink verlaagd. Je hebt alleen nog de kosten voor het stroomverbruik van je apparaten in huis. Denk aan de droger, tv en computer. Het is dus aan te raden te kiezen voor apparaten met een energielabel A, zodat je je energieverbruik zo laag mogelijk houdt. 

image alt

Extra leencapaciteit

Al jaren zet BPD vol in op duurzaamheid door energiezuinige woningen te realiseren. Door het direct integreren van de eerder genoemde energiezuinige oplossingen tijdens de bouw, zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij het verduurzamen van een bestaande woning. De kosten die nodig zijn voor het energieneutraal maken van jouw nieuwbouwwoning zijn al in de koopsom verwerkt en dus gewoon mee te financieren. 

Daarnaast heb je in veel gevallen extra leenruimte bij de aanschaf van een energieneutrale woning. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een energieneutrale woning.

Let op: Wanneer je meerwerkopties kiest, kan dat invloed hebben op de BENG 2 score. Vraag aan de aannemer of de BENG 2 score onder de 0 blijft als je gebruik wil maken van bijvoorbeeld meer leenruimte. 

Lees meer over duurzaamheid
Heb je vragen? Neem contact met ons op!
Ook wonen in De Goede Ree? Bekijk de woningen