Duurzaam wonen in De Goede Ree

20 oktober '20

Wonen in De Goede Ree wordt comfortabel, fijn, zorgeloos. En bij het bouwen van De Goede Ree houden we ook rekening met de toekomst. En toekomstgericht bouwen, betekent duurzaam bouwen. De woningen worden daarom niet meer aangesloten op het gasnetwerk maar krijgen een bodemwarmtepomp. Hoe dat werkt leggen we je graag uit.

image alt

Bodemwarmtepomp

De woningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting. Een bodemwarmtepomp vervangt de CV ketel en zorgt voor energiezuinige verwarming, koeling en een comfortabel binnenklimaat. Een van de voordelen is dat je geen radiatoren meer hebt in huis, behalve in de badkamer. In onderstaande animatie wordt schematisch uitgelegd hoe het precies werkt en wat het inhoud voor je nieuwbouwwoning. Voor een vast bedrag per maand heb je in De Goede Ree beschikking over een warmtepomp, een voorraadvat en een bodemwarmtewisselaar. Al het onderhoud aan deze technische installaties is inbegrepen in de huur en wordt verzorgd door Klimaatgarant. Ideaal, zo heb je er geen omkijken naar. Liever de warmtepomp kopen? Geen probleem, ook dat is mogelijk!

Onderstaande video geeft een impressie van de werking van een bodemwarmtepomp. De daadwerkelijke installatie in jouw nieuwe woning kan afwijken. 

Hypotheekvoordelen

Alle duurzame installaties worden vakkundig geïnstalleerd en zijn helemaal compleet. Een nieuwbouwwoning kan daarom over het algemeen hoger geprijsd zijn dan een bestaande woning. Maar je hebt bij aankoop van een duurzame woning bij de meeste hypotheekverstrekkers wel extra leencapaciteit op de hypotheek en een rentekorting. Ook op de lange termijn is dit dus een heel slimme investering. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw hypotheekadviseur. 

  Lees meer over duurzaamheid
  Bekijk de woningen